top of page
mss_tmi.png

Audio Technologie

Het Monroe Instituut is de afgelopen decennia bekend geworden met de audio technologie Hemi-Sync®.

Sinds 2021 hanteert het Instituut het nieuwe overkoepelende begrip Monroe Sound Science.


Naast de bekende technologie Hemi-Sync zijn er nieuwe technieken ontwikkeld en naar verwachting zullen er in de toekomst ook nog meer technieken bijkomen.


Uitgebreide informatie over Hemi-Sync en een introductie video vind je hieronder.


Over Monroe Sound Science:
(vertaald van de Amerikaanse website van het Monroe Institute)

Met Monroe Sound Science wordt het gehele gepatenteerde scala aan geluidstechnologieën bedoeld.
Monroe Sound Science, dat de originele technologie die ontwikkeld is door Robert A. Monroe bevat, heeft zich de afgelopen 50 jaar ontwikkeld door research, gebruik makend van de laatste ontwikkelingen op het gebied van geluidstechnologie.

Monroe Sound Science is een combinatie van geluidstechnieken die werken met o.a. binaural beats, frequenties, amplitudes en fasemodulatie. 

Bob Monroe was een innovator, en het Monroe Instituut wil zijn nalatenschap voortzetten onder de noemer Monroe Sound Science.
Research en ervaringsgericht gebruik staan hierbij voorop.

Het Monroe Institute is ook een samenwerkingsverband aangegaan met de Universiteit van Virginia (Department of Perceptual Studies), waar studies gedaan worden naar de effecten van Monroe Sound Science.
Hieronder valt ook de studie naar synchrone gamma frequenties die een brug zouden kunnen gaan vormen van onderbewuste naar 'super'bewuste staten (subconscious - superconscious states).

Terwijl deze research zich voortzet, zal de ondersteuning die Monroe Sound Science biedt aan het bestuderen en ervaren van verruimde bewustzijnsstaten blijven groeien.

Over Hemi-Sync

Hemi-Sync®, afkorting van Hemispheric Synchronisation (Hemisferische Synchronisatie), is een audio-begeleidingstechniek, gebaseerd op binaural beats.


De technologie is ontwikkeld door Robert Monroe en zijn onderzoeksteam. Na uitgebreide research ontdekten zij dat specifieke geluidspatronen onze hersenen veilig en subtiel naar bepaalde staten konden leiden, variërend van diepe ontspanning, slaap, concentratie tot verruimd bewustzijn.

 

Bekijk hier een introductie video:

 

Het audio-begeleidings-proces werkt doordat via een stereo koptelefoon in ieder oor verschillende tonen gestuurd worden. De twee hersenhelften laten bij een EEG meting een patroon van gelijke waarden qua amplitude en frequentie zien. Hierbij is een derde geluid te 'horen' is dat veroorzaakt wordt door menging met reeds aanwezige frequenties in de hersenstam; dit 'golvende' geluid is het verschil in Hz tussen de twee ingestuurde tonen en is geen geluid van buitenaf, het geluid komt voort uit het in balans komen van de 2 hersenhelften.
Het resultaat is een algehele, beter gecontroleerde, samenhang in de hersenen (Whole-Brainstate) die Hemispheric Synchronisation wordt genoemd, ofwel Hemi-Sync. Deze toestand biedt uitgelezen mogelijkheden om prestaties op allerlei gebied te verbeteren.Specifieke combinaties van Hemi-Sync signalen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een laser-achtige focus en concentratie. Andere combinaties worden gebruikt om diepe ontspanning of een staat van verruimd bewustzijn te bereiken. Afhankelijk van het doel kan Hemi-Sync gecombineerd worden met muziek (Metamusic), verbale begeleiding (Human Plus) of subtiele geluidseffecten.

Hemi-Sync:
- bevordert een verruimd bewustzijn

- vergemakkelijkt meditatie
- vermindert stress
- stimuleert je creativiteit
- bevordert spirituele groei - persoonlijke ontwikkeling
- verbetert concentratie bij werk & leren
- ondersteunt bij probleemoplossing
- verbetert slaappatronen
- spreekt het genezend vermogen aan.

Hemi-Sync wordt sinds tientallen jaren succesvol gebruikt op scholen, in ziekenhuizen, in het bedrijfsleven en door therapeuten in hun praktijk.


Je blijft altijd zelf in totale controle terwijl je naar Hemi-Sync luistert en de audio signalen zijn niet-invasief.
 

De 'Whole-Brain-State' die Hemi-Sync creëert komt in het dagelijks leven ook op natuurlijke wijze voor, maar dan gaat het meestal om een willekeurig moment dat maar van korte duur is.
Hemi-Sync helpt in het bewust bereiken en behouden van deze zeer productieve, coherente hersentoestand. 


Op de officiële website hemi-sync.com vind je meer informatie en een overzicht van het complete aanbod van verkrijgbare titels.

Neem voor vragen contact met ons op.

 

Anker 1
bottom of page